Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding en bouwmanagement

Bouwbegeleiding en bouwmanagement

Realiseer uw bouwdromen met minder stress en tegen lagere kosten

Gaat u bouwen of verbouwen? Dan moet u tal van keuzes maken. Keuzes die vaak gaan over stevige bedragen of beslissingen die straks elke dag invloed hebben op bijvoorbeeld de functionaliteit van uw bedrijfspand of het comfort van uw woning. Nog los van de tijd en energie die het coördineren van het bouwproces vraagt. Kies daarom voor bouwbegeleiding door Casalt. Onze bouwbegeleiders adviseren op basis van jarenlange bouwervaring, waardoor u vaak fors bespaart op bouwkosten. En ze ontzorgen u van plan tot oplevering: zo bouwt of verbouwt u zonder stress.

Kom vrijblijvend kennismaken

Bouwbegeleiding en quickscan

Ook wanneer u in het bezit bent van een oudere woning met laag energielabel en bijvoorbeeld twijfelt over renovatie of verduurzaming, vanwege de investeringskosten, kunt u bij Casalt terug.
D.m.v. een quickscan adviseren we u in enkele stappen, waar u het meeste winst op kunt behalen. Meer weten?

Bekijk onze quickscan pagina
Bouwbegeleiding quickscan aanvragen

Stap 1: Concretiseren van uw plan

Van bouwdroom naar een concreet plan: dat is vaak een lastige stap. Want waar moet u allemaal aan denken? Wat is er überhaupt mogelijk? Met welke wetten en regels krijgt u te maken? Wanneer moet u welke specialisten inschakelen? En aan welke kosten en doorlooptijd moet u ongeveer denken? Onze bouwbegeleiders geven uw inzicht in het bouwproces en werken samen met u toe naar een programma van eisen voor uw bouwproject of verbouwing. Door in deze fase nog geen architect in te schakelen, blijven de kosten laag. Bovendien kunt u na afloop een vrije keuze maken: wil ik verder of niet?

Bouwadvies en begeleiding plan
Ontwerpbegeleiding Casalt

Stap 2: Ontwerpbegeleiding

Nu kan de architect aan het werk. Daarbij zorgen wij dat al uw wensen en eisen een plek krijgen in het ontwerp. Ook letten onze bouwbegeleiders er scherp op dat het ontwerp binnen uw budget blijft, voldoet aan alle wettelijke eisen en technisch haalbaar is. Hierdoor verloopt het vergunningstraject soepeler. Verder voorkomen we zo dat er tijdens de bouw aanpassingen moeten worden gedaan aan het ontwerp, waardoor u te maken krijgt met vertraging en extra kosten.

Stap 3: Selectie en contractvorming

Het definitieve ontwerp van de architect zetten we om in een technische omschrijving. Daarin staat wat er precies gebouwd moet worden en aan welke administratieve, juridische en uitvoeringsvoorwaarden aannemers moeten voldoen als ze voor u aan de slag gaan. Het resultaat: vergelijkbare offertes. We nemen ze samen door. Zitten er addertjes onder het gras, zijn de prijzen reëel? U beslist zelf, maar wel met de zekerheid dat u niets over het hoofd ziet en niet meer betaalt dan nodig is. We stellen vervolgens de conceptcontracten op en spreken die goed door met de gekozen partijen. Zo weten we zeker dat de verwachtingen glashelder zijn. 

Selectie en contractvorming Casalt
Begeleiding van de bouw Casalt

Stap 4: Begeleiding van de bouw

Tijd om te bouwen of te verbouwen. Onze bouwbegeleider coördineert daarbij het bouwproces en leidt namens u de bouwvergaderingen. We zorgen dat de planningen van de aannemer, onderaannemers en leveranciers perfect op elkaar aansluiten. En dat iedereen goed met elkaar blijft communiceren, zodat er geen misverstanden ontstaan. In deze fase fungeren we ook als toezichthouder op de bouw. We controleren of iedereen zich aan de afspraken houdt en het werk van hoge kwaliteit is. Tot slot bewaken we dat de bouw op schema en binnen budget blijft. We houden u daarbij steeds op de hoogte. En moeten er beslissingen genomen worden: dan krijgt u direct een seintje!

Stap 5: Oplevering van de bouw

Al in de ontwerpfase starten we met het opbouwen van een opleverdossier. Dat zorgt ervoor dat iedereen tijdens het bouwproces steeds de juiste focus heeft: een perfect eindresultaat. Tijdens de bouw of verbouwing voeren we regelmatig tussenopleveringen uit. Door vroegtijdig bij te sturen als iets niet volgens afspraak is uitgevoerd, voorkomen we vertraging of situaties waarbij een bouwfout niet meer te herstellen is. Bovendien wordt de oplevering zelf op deze manier een feestje: er zijn namelijk vaak nauwelijks of zelfs geen restpunten meer!

Oplevering van de bouw Casalt
Kennismaken en kosten bouwbegeleiding

Kennismaking en kosten bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding vraagt om een klik. Ook snappen we dat u wilt weten welke kosten u kunt verwachten. Daarom plannen we graag een vrijblijvende afspraak in om kennis te maken. In dat gesprek gaan we dieper in op onze aanpak en inventariseren we uw wensen, zodat we een duidelijke offerte kunnen maken. Die spreken we vervolgens weer samen door. U kunt daarna beslissen: ga ik wel of niet samenwerken met de bouwbegeleider van Casalt. Neem vrijblijvend contact op.

Vraag een offerte aan

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord