Verduurzamen woning en pand

Verduurzamen woning en pand

Advies voor verduurzaming woning of bedrijfspand

Advies voor verduurzamen woning of bedrijfspand

Voor betere oplossingen en grotere besparingen

Het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand is eigenlijk een no-brainer. Goed voor het klimaat, slim voor uw portemonnee. Maar maak maar eens de juiste keuzes uit al die duurzaamheidsoplossingen. Welke oplossing past bij uw woning of bedrijfspand? En hoe weet u zeker dat u morgen geen spijt krijgt van de duurzaamheidkeuzes die u vandaag maakt? Dat is precies de reden dat veel woningeigenaren en ondernemers Casalt inschakelen. We helpen ook u graag om op basis van berekeningen en analyses een slim verduurzamingsplan op te stellen. En kunnen als u dat prettig vindt ook al het regelwerk overnemen en de verduurzaming van uw woning of bedrijfspand coördineren en begeleiden.

 

Kom vrijblijvend kennismaken

Jaren 30 woning verbouwen of verduurzamen?

Ontvang een bouwkundig advies

Bent u in het bezit van een jaren 30 woning, of een woning met laag energielabel en gaat u binnenkort verbouwen en verduurzamen? Hebt u een nieuwe woning op het oog, maar twijfelt u over de aankoop?
Wist u dat het verduurzamen van een wat oudere woning helemaal niet veel hoeft te kosten?
Tijdens een bouwkundige inspectie kijken wij o.a. naar de staat van uw woning en uw wensen m.b.t. verduurzaming. Binnen een week ontvangt u van ons een advies, waarmee u uw woning toekomstbestendig maakt!

Vraag een quickscan aan
Jaren 30 woning verduurzamen

Zo ontzorgen we u met bouwbegeleiding

Stap 1: Doel en planning

Wilt u een woning die energieneutraal, klimaatneutraal, nul-op-de-meter of energieplus is? Verduurzaamt u uw bedrijfspand vooral voor een lagere energierekening of draait het u om de verkoop- of beleggingswaarde? Uw wensen en doelen bepalen in belangrijke mate welke duurzaamheidsoplossingen geschikt zijn voor uw woning of bedrijfspand. Die spreken we daarom zorgvuldig door. Ook kijken we naar uw planning. Het is goed mogelijk om in etappes maatregelen te nemen, maar het einddoel is wel van grote invloed op de keuze voor bijvoorbeeld een warmtesysteem. Aan het eind van deze fase heeft u inzicht in de mogelijkheden en een indicatie van de kosten voor het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand.

Doel en planning verduurzaming woning of bedrijfspand
Besparen door te isoleren

Stap 2: Besparen door te isoleren

De energie die u niet gebruikt, hoeft u ook niet zelf op te wekken of af te rekenen. Bovendien werken warmtepompen en andere systemen die op lage temperatuur warmte afgeven alleen goed als uw woning of bedrijfspand goed geïsoleerd is.

Daarom kijken we altijd eerst hoe u uw energieverbruik kunt terugdringen door bijvoorbeeld uw dak, vloeren, muren en gevel (beter) te isoleren. We maken daarvoor warmteverliesberekeningen die precies laten zien hoeveel warmte er nu verloren gaat. Daardoor kunnen we onderbouwen wat de beste isolatiemaatregelen zijn voor uw woning of bedrijfspand en hoe de verhouding is tussen de investering die u doet en de besparing die u realiseert. 

Stap 3: Vaststellen energiebronnen en aanvoertemperatuur

Als duidelijk is hoeveel energie er nog nodig is na het isoleren, kunnen we vaststellen welke energiebron het meest geschikt is om uw woning of bedrijfspand op een duurzame manier te verwarmen. Is dat bijvoorbeeld een warmtepomp die zijn energie uit de bodem of juist uit de lucht haalt? Of misschien een WKO-installatie voor uw bedrijfspand? Ook adviseren we per ruimte over de keuze voor bijvoorbeeld radiatoren, vloer- of muurverwarming of infraroodverwarming.

Vaststellen energietemperatuur en isolatie Casalt
Begroting en kosten woning verduurzamen Casalt

Stap 4: Begroting, planning en selectie

Tijd om de kostenramingen om te zetten in definitieve offertes van installateurs en andere leveranciers van duurzaamheidsoplossingen. Casalt zorgt dat u beschikt over vergelijkbare prijsopgaven en adviseert u bij het maken van een keuze. Ook ondersteunen we u bij het aanvragen van subsidies en stellen we een planning voor de werkzaamheden op, zodat u én alle betrokken partijen precies weten waar ze aan toe zijn.

Stap 5: Begeleiding bij de uitvoering

Wilt u geen omkijken hebben naar de verduurzaming van uw woning of bedrijfspand? Dan neemt Casalt ook graag de bouwbegeleiding van u over. We borgen dan dat de werkzaamheden precies zo worden uitgevoerd als afgesproken. En dat uw project op schema en binnen budget blijft.

Begeleiding voor de uitvoering
Duurzaamheidsadvies Casalt

Daarom kiest u voor duurzaamheidsadvies van Casalt

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een aannemer of installateur heeft Casalt een onafhankelijke positie. We hebben maar één belang: de beste duurzaamheidsoplossing voor u. We combineren onze brede kennis over duurzaamheid bovendien met jarenlange bouwkundige expertise, waardoor we precies weten wat er wel én niet kan in uw woning of bedrijfspand. Of wat reële investeringen en doorlooptijden zijn voor verduurzamingsmaatregelen. Hierdoor kunnen we namens u sparren met de aannemer en installateur en realiseren we betere oplossingen tegen lagere kosten, waar u bovendien ook nog eens minder omkijken naar heeft. Een win-winsituatie! Neem vrijblijvend contact op.

Neem vrijblijvend contact op

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord