Nieuwe woning laten bouwen

Nieuwe woning laten bouwen

Nieuwe woning laten bouwen door Casalt

Nieuwe woning laten bouwen

De onafhankelijke bouwbegeleider

U wilt een nieuwe woning bouwen? Goed idee! Want het woont nóg lekkerder in een woning waarbij u zelf alle keuzes heeft kunnen maken. Van de uitstraling van de buitengevel tot de indeling van de nieuwe woning. Zo’n nieuwbouwproces vraagt wel veel tijd en kennis. Daarom is het slim om te kiezen voor een externe bouwbegeleider van Casalt. Zie ‘m als regisseur van uw bouwproces, die u meeneemt in alle stappen, behoedt voor fouten en ervoor zorgt dat de woning op tijd en binnen budget wordt afgerond. Zo wordt een woning bouwen een feestje!

Kom vrijblijvend kennis maken

Van bouwdromen naar een bouwplan

Een woning bouwen begint bij het maken van een bouwplan. Onze bouwbegeleiders helpen u daarbij. Samen brengen we uw wensen en voorkeuren in kaart. Daarbij geven we u inzicht in verschillende bouwmethoden, kijken we samen naar bouwstijlen die u aanspraken en nemen we u mee in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het kavel dat u op het oog heeft. We kijken in deze fase ook al naar uw budget: wat is er ongeveer mogelijk voor het bedrag dat in uw hoofd zit? Zo zorgen we ervoor dat we een haalbaar programma van eisen op tafel komt te liggen.

Van bouwdromen naar bouwplan Casalt
Nieuwe woning laten ontwerpen door Casalt

Het ontwerp van uw nieuwe woning

De volgende stap op weg naar uw nieuwe woning is het ontwerp. Samen met u selecteren we de architect die past bij uw programma van eisen. Het ontwerpproces bestaat uit het maken van een voorlopig ontwerp, een definitief ontwerp en een technisch ontwerp. Tijdens het ontwerpproces houdt onze bouwbegeleider in de gaten of het ontwerp haalbaar en betaalbaar is. Ook denken we met de architect mee over technische optimalisaties. Zo voorkomen we dat er tijdens de bouw zelf nog ad hoc aanpassingen gedaan moeten worden. Ook verloopt het vergunningsproces soepeler doordat onze bouwbegeleiders controleren of het ontwerp voldoet aan wet- en regelgeving. 

De voorbereiding van de woningbouw

De meeste problemen bij particuliere woningbouw? Die ontstaan niet tijdens de uitvoering zelf, maar in de voorbereiding. Wanneer u geen goede afspraken maakt, loopt u grote risico’s op vertraging en overschrijding van uw budget. De bouwbegeleider van Casalt voorkomt dit voor u. Hij verzorgt de selectie van aannemers en andere betrokken bouwpartijen, zorgt dat ze vergelijkbare offertes uitbrengen en helpt u om de offertes te beoordelen. Zitten er geen addertjes onder het gras? Nadat u een keuze heeft gemaakt, stellen we duidelijke contracten op waarin ondubbelzinnig staat wat u verwacht. Die contracten spreken we nog eens zorgvuldig met de gekozen partijen door. Zo voorkomen we verrassingen tijdens de bouw van uw woning.

Voorbereiding van de woningbouw bij Casalt
Begeleiding van de bouw van uw woning

Begeleiding van de bouw van uw woning

De bouw van uw woning bestaat uit drie fases. De ruwbouw, de afbouw en de oplevering. Het is belangrijk dat alle betrokken partijen hun werkzaamheden goed op elkaar afstemmen. En dat alle benodigde materialen er op het juiste moment zijn. Onze bouwbegeleider speelt daarin een belangrijke rol. Hij coördineert de samenwerking tussen de verschillende betrokken bouwpartijen, leidt de bouwvergaderingen en zorgt dat iedereen zich houdt aan afspraken en actiepunten oppakt. Zo blijft de bouw op schema. Onze bouwbegeleider controleert ook of de aannemer en onderaannemers zich houden aan het ontwerp en of de kwaliteit van hun werk voldoet aan alle eisen.

Tussenopleveringen en definitieve oplevering

Het kost ongeveer een jaar om een woning te bouwen. Tijdens deze periode organiseren we regelmatig tussenopleveringen. Daarbij kijken we naar een specifiek deel van het werk: voldoet het aan de afspraken die we gemaakt hebben en alle wettelijke eisen? Zo’n deeloplevering kan bijvoorbeeld gaan over de ruwbouw, het installatiewerk of de realisatie van een keuken of badkamer. Door te werken met tussenopleveringen, is de kans groter dat eventuele bouwfouten nog te herstellen zijn. Ook dragen tussenopleveringen eraan bij dat u na de oplevering sneller uw intrek kunt nemen in uw nieuwe woning. 

Tussenopleveringen en definitieve oplevering woningbouw
Meer informatie over het laten bouwen van uw woning?

Meer informatie over een woning bouwen?

Hierboven hebben we in hoofdlijnen geschetst wat er komt kijken bij het bouwen van een woning. Het daadwerkelijke nieuwbouwproces kent nog tal van tussenstappen, met elk hun eigen aandachtspunten en risico’s. Onze bouwbegeleiders nemen u daarin stap voor stap mee. Ze ondersteunen u bij het maken van de juiste keuzes en nemen u veel regelwerk uit handen. Bent u geïnteresseerd in onze bouwbegeleiding? We komen graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarbij we uiteraard ook ingaan op al uw vragen over het laten bouwen van een woning.

Neem contact op

Cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord