Referenties

Referenties

Verduurzamen villa Barneveld

Verduurzamen woning

Verduurzamen villa Barneveld

Op termijn energie neutraal

Samen met de Opdrachtgever is Casalt de uitdaging aangegaan om de vrijstraande villa (gebouwd in 1939) op termijn volledig energie neutraal te maken. Daarnaast moeten de karaktischtieke details (zoals glas in lood, authentiek raampartijen, plafonds en vloeren) in tact blijven. De huidige woning is 10 jaar geleden al reeds voorzien van vloer-, spouw- en dakisolatie.

 

Middels een bouwkundige keuring, digitale opname van de woning en een warmteverliesberekening is vastgesteld wat het huidige verbruik van de woning is en welke aanvullende isolerende maatregelen van toegevoegde waarde zijn om de woning energieneutraal te krijgen.

 

Op basis van een uitgewerkt stappenplan met een daarbij behorende kostenprognose, batenanalyse en waardevermeerdering van de woning, zijn we nu in overleg met Opdrachtgever om te gaan kijken waar (en wanneer) we aanvullende isolerende maatregelen gaan uitvoeren en welke duurzame warmtebron in de woning moet worden aangebracht. 

 

Daarnaast wordt er gekeken wat de beste posities zijn van zonnepanelen, zonder inbreuk te doen aan de karaktischtieke details van de woning

 

Barneveld amersfoortsestraat